Ordinacijski čas
Ponedeljek: 08-19
Četrtek: 08-19
*malica 13.30-14.00

+386 51 203 283
info@pio.si

KDO SMO?

Smo specialistična ambulanta, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni tkiv ob zobeh in zobnih vsadkih - parodontalne bolezni, ustnih bolezni, estetskimi posegi na dlesnih in vstavitvijo zobnih vsadkov.

Glavno vodilo našega delovanja je multidisciplinaren, sistemski in individualiziran pristop pri oskrbi pacientov.

Naša ambulanta deluje v sklopu Dentalnega centra Tatalović. Sodelujemo tudi s številnimi zobozdravniki in drugimi specialisti različnih strok po vsej Sloveniji.

SPECIALISTIČNA AMBULANTA

Matevž Janc,
dr.dent.med., specialist parodontologije

Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2007 po opravljenem strokovnem izpitu pričel z delom splošnega zobozdravnika v Zdravstvenem domu Krško. Leta 2011 je na Centru za ustne bolezni in parodontologijo UKC v Ljubljani pričel specializacijo iz parodontologije, ki jo je s specialistično nalogo »Stanje obzobnih tkiv pri nosečnicah s sladkorno boleznijo tipa 1 in tipa 2 ter nosečnicah brez sladkorne bolezni” s pohvalo zaključil leta 2014. Rezultati specialistične naloge so bili leta 2015 predstavljeni tudi na mednarodnem kongresu Europerio 8 v Londonu. Po zaključeni specializaciji je pričel s specialističnim delom v zasebni in specialistični parodontološki ambulanti Zdravstvenega doma Krško. Med leti 2016 in 2019 je specialistično dejavnost izvajal tudi v okviru specialističnih parodontoloških ambulant Zdravstvenega doma Ljubljana – Bežigrad in Zdravstvenega doma Ljubljana - Moste.

Od leta 2017 do 2020 je bil mentor mladim zobozdravnikom pripravnikom in pripravnikom ustnim higienikom. Ob tem predava slovenskim zobozdravnikom, razvoju stroke pa sledi z rednimi izobraževanji pri priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakih.

Je član Sekcije za ustne bolezni, parodontologijo in stomatološko implantologijo Slovenskega zdravniškega društva - SZD, član Evropske federacije za parodontologijo - EFP, član Mednarodnega združenja implantologov – ITI (International team of implantology) ter od leta 2016 podpredsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije.


Matevž Janc
dr. dent. med.
specialist parodontologije


+386 51 203 283