Ordinacijski čas
PON: 15.00 - 19.30
TOR: 7.00 - 13.00
SRE: 7.00 - 19.00
ČET: 7.00 - 13.00
PET: 7.00 - 12.00
*kosilo 13.00-14.00

Samoplačniške storitve po predhodnem dogovoru izven navedenega urnika.

+386 51 203 283
info@pio.si

KDO SMO?

Smo specialistična ambulanta, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni tkiv ob zobeh in zobnih vsadkih - parodontalne bolezni, ustnih bolezni, estetskimi posegi na dlesnih in vstavitvijo zobnih vsadkov.

Glavno vodilo našega delovanja je multidisciplinaren, sistemski in individualiziran pristop pri oskrbi pacientov.

Sodelujemo s številnimi zobozdravniki in drugimi specialisti različnih strok po vsej Sloveniji.

SPECIALISTIČNA AMBULANTA

Matevž Janc,
dr.dent.med., specialist parodontologije

Leta 2006 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani in leta 2007 po opravljenem strokovnem izpitu pričel z delom splošnega zobozdravnika v Zdravstvenem domu Krško. Leta 2011 je na Centru za ustne bolezni in parodontologijo UKC v Ljubljani pričel specializacijo iz parodontologije, ki jo je s specialistično nalogo »Stanje obzobnih tkiv pri nosečnicah s sladkorno boleznijo tipa 1 in tipa 2 ter nosečnicah brez sladkorne bolezni” s pohvalo zaključil leta 2014. Rezultati specialistične naloge so bili leta 2015 predstavljeni tudi na mednarodnem kongresu Europerio 8 v Londonu. Po zaključeni specializaciji je pričel s specialističnim delom v zasebni in specialistični parodontološki ambulanti Zdravstvenega doma Krško. Med leti 2016 in 2019 je specialistično dejavnost izvajal tudi v okviru specialističnih parodontoloških ambulant Zdravstvenega doma Ljubljana – Bežigrad in Zdravstvenega doma Ljubljana - Moste.

Od leta 2017 do 2020 je bil mentor mladim zobozdravnikom pripravnikom in pripravnikom ustnim higienikom. Ob tem predava slovenskim zobozdravnikom, razvoju stroke pa sledi z rednimi izobraževanji pri priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakih.

Je član Sekcije za ustne bolezni, parodontologijo in stomatološko implantologijo Slovenskega zdravniškega društva - SZD, član Evropske federacije za parodontologijo - EFP in član Mednarodnega združenja implantologo - ITI (International team of implantology).

Od leta 2016 do 2021 je bil podpredsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, od leta 2021 je podpredsednik Odbora za zobozdravstvo na Zdravniški zbornici Slovenije.


Matevž Janc
dr. dent. med.
specialist parodontologije


Tina Kadunc,
dipl.m.s.

Po končani Srednji zdravstveni šoli leta 1995 in opravljenem strokovnem izpitu je z delom pričela na Kliničnem oddelku za torakalno kirurgijo na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Poklicno pot je kasnje nadaljevala v zobozdravstveni ambulanti v Zdravstvenega doma Trbovlje. Leta 2004 se je zaposlila v centralnem operacijskem bloku UKC Ljubljana, kjer je delala kot operacijska medicinska sestra in na področju sterilizacije. Leta 2016 je z odliko diplomirala na Fakulteti za zdravstvene vede v Novem mestu. Od leta 2015 do 2020 je delala v specialistični parodontološki ambulanti v Zdravstvenem domu Krško.

Svoje znanje nadgrajuje z rednimi izobraževanji tako v Sloveniji, kot v tujini. Predava tudi na raznih strokovnih srečanjih in drugih izobraževanjih. Ima pridobljen certifikat za teoretično in praktično usposabljanje na področju ustne nege (iTOP Advanced).

Od leta 2019 je članica izvršnega odbora Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v sterilizaciji pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije-Zvezi Strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije.


Tina Kadunc
dipl.m.s.


+386 51 203 283